Gouwe voeten blotevoetenpad Pater Kneipp

Er was eens…

Er was eens een wever die 4 zonen had. De jongste zoon werd Sebastian Anton Kneipp genoemd. Het was hard werken in de weverij, de eerste 3 zonen vonden het heerlijk om dag in dag uit met de stoffen bezig te zijn. Sebastiaan was echter liever aan het lezen. Vooral van de bijbel was hij zo onder de indruk, dat hij besloot om pastoor te worden.

Zo gezegd, zo gedaan.. Sebastiaan werd een toegewijd pastoor en vanaf dat moment werd hij Pater Kneipp genoemd. Na een aantal jaren tevreden zo geleefd te hebben, kreeg Pater Kneipp Tuperculose. Op dat moment was er nog geen enkele behandeling voor TBC. De Pater gaf echter niet op en las alle boeken die hij in handen kreeg en die ook maar enigszins richting een mogelijke behandeling zouden kunnen wijzen. Na jaren van studie over Hydrotherapie, natuurgeneeskunde, training, voeding en spiritualiteit, deed de Pater enkele wilde pogingen om zichzelf te genezen. Uiteindelijk besloot de Pater zijn leven helemaal om te gooien.

De Pater ontdekte dat hij baat had bij een koud bad voorafgegaan door een flinke inspanning. Het verhaal gaat dat hij vanaf dat moment alleen nog maar op zijn blote voeten rond liep, om op deze manier zijn zenuwen te stimuleren en zijn lichaam te activeren. En er wordt gezegd dat hij, na een aantal jaren zo geleefd te hebben, helemaal genezen was…  Vervolgens behandelde Pater Kneipp zeer veel mensen. Tienduizenden mensen kwamen van over de hele wereld bij hem voor zijn adviezen.

En hij leefde nog lang en gelukkig…

Pater Kneipp is geboren in Stephansried op 17 mei 1821 en overleed op 17 juni 1897 en is 76 jaar oud geworden (voor die tijd was dat echt zeer oud!)